Menu Content/Inhalt
2019
Meghívó XXVII. Tudományos Ülésére és Közgyűlésére PDF Nyomtatás E-mail

MEGHÍVÓ

A Magyar Egészségügyi Menedzser Klub XXVII. Tudományos Ülésére és Közgyűlésére

Az egészségügyi menedzserek ismét mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött és várhatóan a 2020. év sem lesz „unalmas”. Ez évi, XXVII. Tudományos Ülésünk és Közgyűlésünk keretében, klubtagjaink kérésének eleget téve, megkísérlünk közérdekű kérdéseket napirendre tűzni anélkül, hogy a kérdésekre feleletet vagy megoldást tudnánk adni. Tekintettel a téma iránti nagy érdeklődésre, az ez évi – nyitott – tudományos ülésünkön (amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk), szerény lehetőségeink között, egymás tapasztalatait megismerve törekszünk közösen, az adatvédelem, a GDPR alkalmazásának és az ehhez kapcsolódó ellenőrzések módszereinek megismerésére. Ehhez nyújtanak segítséget az egyes területek szakértői, akik készséggel vállalkoztak tapasztalataik átadására.

Időpont: 2019. november 22.
Helyszín: Visegrád, Hotel Visegrád (Rév u. 13)

Program:
2019. november 22. (péntek) 1400 – 1700

Köszöntő: Dr. Bertalan István MSc ügyvezető elnök
(Főigazgató, Mosonmagyaróvári Karolina Kórház)

Megnyitó: Dr. Rácz Jenő a MEM Klub korábbi elnöke
(a Miniszterelnöki Kabinetiroda tanácsadó munkatársa)

Előadások az adatvédelem és GDPR témakörből

Dr. Péterfalvi Attila elnök
(Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság -NAIH)

Dr. Suba Ferenc ügyvéd
(Dr. Suba Ferenc ügyvédi Iroda)

Nagy István informatikai osztályvezető
(Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet-GOKI)

Hozzászólások-kérdések

 

Dr. Budaházy Emil Életműdíjas MEM Klub alapító tag
„Mi fáj? Gyere mesélj…!”

1700 Kávészünet

1730 Időközi választó közgyűlés
Levezető elnök: Dr Szabadfalvi András Örökös Tiszteletbeli Elnök.
Éves értékelés: Dr. Bertalan István Msc. Ügyvezető Elnök
Választás levezető :Flór Ferenc Örökös Tiszteletbeli Főtitkár.

2000 Magyar Egészségügyi Menedzser Klub baráti vacsora

(Esti program: Gála vacsora, Régió Zenekar, a Menedzser Életmű díj átadása, tombola, amihez köszönettel várjuk a tagság és a támogatók hozzájárulását)

 

2019. november 23. (szombat)

Meglepetés program az időjárás függvényében

Mellékelten megküldjük a Tudományos Ülés jelentkezési lapját és részvételi költségeit. Az idő rövidségére tekintettel, részvételi szándék esetén a jelentkezési lapot, amely honlapunkról ITT is letölthető, postafordultával (mail-fordultával), de legkésőbb november 11-ig kérjük visszaküldeni.  Az elhelyezés érkezési sorrendben történik. A későn jelentkezőket csak abban az esetben tudjuk regisztrálni, ha van még hely.

A részletes programot a jelentkezők részére küldjük meg.

 
Menedzsergyakorlatok - Mosonmagyaróvár PDF Nyomtatás E-mail

MENEDZSERGYAKORLATOK

a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban

Dr. Bertalan István főigazgató főorvos és munkatársainak, hosszas és alapos előkészítő munkája eredményeként jött létre 20 fő részvételével szeptember 20-án a kórházi és a szigetközi programunk. Érkezés után a hangulatos Lipóti Hotel Orchidea szállodában fogadtak bennünket kellemes uzsonnával, majd az elhelyezkedés után az első programunk volt a Lipót pékség meglátogatása.

004 005
008 009
Második (21, szombat) főprogramunkat a kórház látogatással kezdtük, ahol elsőként a Főigazgató úr részletes előadásában ismerkedhettünk meg a Kórház EU-s programjaival, az aktív-, krónikus -és járóbetegellátás sajátosságaival. Szemléltetően mutatta be a TVK súlyszám alakulását s visszáságait, az ebből következő finanszírozás finanszírozási gondokat. Az előadás magában foglalta Herberger Árpádné ápolási igazgató előadását is, mivel szakmai okokból nem tudott a konferencián részt venni. Főigazgató úr előadásának részleteit ITT tekintheted meg.
017 018
019 ppt

A gazdálkodás mutatószámait, a bevételek és kiadások alakulását László Zoltán gazdasági igazgató mutatta be. ITT. A bemutatott táblázatok az elmúlt öt év viszonylatában mutatták be a fejlődést, illetve változást.

020 021 ppt

Az előadások közben és után számos kérdés merült fel a csekély létszám ellenére. Utána meglátogattuk a Kórház gyerek osztályát. (lásd: galéria, gyerekosztály képeit) Olyan érzésünk volt, mintha nem kórházban lennénk. mindenhol tisztaság, rend. Az egész kórház egy irigylésre méltó gyöngyszem volt Magyarország szélén. Gratulálunk és köszönjük.

A kórházi szakmai nap után rövid sétát tettünk Mosonmagyaróvár hangulatos belvárosában, majd autóbusz vitt vissza a szállodába ebédre.

A délutáni szabadprogramban lovaskocsis városnézésen és felejthetetlen csónaktúrán vettünk részt. Emlékképeit a galériában tudjátok megtekinteni.

Az emlékezetes napokért köszönetünket fejezzük ki Dr. Bertalan István főigazgató úrnak (a MEM Klub megbízott elnökének) és munkatársainak azért a szervezésért, amelynek eredményeként ilyen jól éreztük magunkat. Reméljük jövő nyáron, a kibővített szakmai és társasági programon nagyobb létszámban tudjuk megismerni az értékes, talán egyedül álló

Szigetköz világát.

Galéria megtekintése : ITT

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 4