Menu Content/Inhalt
2017
Meghívó - Ünnepi konferencia és közgyűlés PDF Nyomtatás E-mail

25 ÉVES A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI MENEDZSER KLUB

Ünnepi konferencia és közgyűlés

MEGHÍVÓ

Ez évi XXV. Ünnepi ülésünk rendhagyóan nem egészségpolitikai témákkal foglalkozik, hanem a menedzserek életének minden napi nehézségeit, problémáit tűztük napirendre, a humor, a vidám életszemlélet oldaláról, de kísérletet teszünk, az egészségügy jövőjének vizionálására is. Ülésünkre, -amely hétvégi pihenővel egybeköthető - szeretettel várunk minden klubtagot (családtagjait) és érdeklődőt.

Időpont: 2017. november 24-25. Helyszín: Hotel Visegrád, Visegrád Rév u.13

PROGRAM:

November 24 (péntek): 14.00 óra

Köszöntő: Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke
Dr. Budaházy Emil: (életműdíjas, alapító tag)
  A változásmenedzsment stratégiája, avagy a menedzserek változása
  „Most kéne abbahagyni…….”

Csikós Péter: (Pszichológus, a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója)
  A kihívások akceptálása a menedzsment változtatásában. (Interaktív gyakorlatok)

Dr. Rácz Jenő és színtársulata:
  „KIR 2017……”

16.00-16.30

Kávészünet

 

16.35-19.00
Az egészségügy optimalizálásának víziója (szekció ülések) Menedzseri víziók a következő 5 évre
Orvosi szekció, moderátor: Dr. Szepesi András
Gazdasági szekció, moderátor: Dr. Ari Lajos
Ápolási szekció, moderátor: Gémesiné Lőrincz Márta

20.00 Ünnepi gálaest, Életműdíj átadás, vacsora, tombola
22.00 Tűzijáték, utána jó hangulat akármeddig,  - közte meglepetés program - ………a Régió zenekarral 

November 25 (szombat) 10.30 óra
Közgyűlés:
  Új tagok felvétele
  2017.évi beszámoló, 2018.évi terv
  A szekcióülések összefoglalója, az ajánlások megfogalmazása

12.00-14.00 Ebéd szünet

14.00-19.00
Hangulatos kirándulás Visegrádon és a Pilisben vagy/és pihenés, fürdés, egyéb.

20.00
Vacsora, disco est a már Karcagról ismert Sipos Karina Dj-vel 

November 26 (vasárnap)

Pihenés, hazautazás

Mellékelten megküldjük az ünnepi ülés jelentkezési lapját és részvételi költségeit. A korlátozott számú férőhelyre tekintettel, a jelentkezési lapot, amely honlapunkról ITT is letölthető, legkésőbb november 10-ig kérjük visszaküldeni. Az elhelyezés érkezési sorrendben történik. A tombola hangulatosabbá tétele érdekében minden klubtagunktól és vendégünktől köszönettel veszünk felajánlott tombola tárgyakat.

Budapest, 2017. október 24.

 
MENEDZSERGYAKORLATOK AZ OROSHÁZI KÓRHÁZBAN PDF Nyomtatás E-mail

Az Orosházi Kórház főigazgatójának – Dr. Duray Gergő klubtagunk – meghívására, október 13-14-én színvonalas szakmai és hangulatos baráti találkozón vettünk részt.

Pénteken délután és este, a Hotel Corvus Aqua**** szállodában készültünk pihenéssel a szombati szakmai napra. A délután kellemes fürdéssel telt el a csodálatos Gyopárosfürdőben.

001

002

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg,

010

011

majd az előre jelzett meglepetés műsorban Miszlai Márton fiatal művészt hallgathattuk meg. A művészi produkciót Dr. Soós Ágnes szerény jutalommal ismerte el.

007

008

009

A hangulatos zenés-táncos vacsorához Várkonyi Tibor művész úr szolgáltatta a zenét.

017

018

019

023

A hangulatos vidám klubest képeit a

012

013

014

015

016

020

021

022

024

025

026

027

028

029

030

031

032

033

034

035

036

037

038

039

képekben mutatjuk be

 

A fáradtságos este után reggel 9-kor indultunk a „DOTTÓ OTTÓ” kisbusszal a kórházba, ahol élénkítő fogadtatásban volt részünk:

076

047

048

Jó hangulatban érkeztünk az előadó terembe, ahol a szakmai tapasztalatcsere előadásaira került sor. Az ülést Dr. Duray Gergő főigazgató nyitotta meg, majd Bojtor István alpolgármester, dr. Soós Ágnes Elnök asszony és Dr Németh László AEÉK főigazgató köszöntötték a résztvevőket.

046

047

048

049

A protokolláris megnyitók után került sor Dr. Duray Gergő főigazgató, Pető Farkas Éva gazdasági igazgató, Dr. Rácz Oszkár orvosigazgató és Greksza Lászlóné ápolási igazgató előadására, amelyet a következő slide-on mutatunk be.


pptx

050

051

052


Az előadások után számos érdeklődő kérdés merült fel, amelyekre Dr. Németh László és Dr. Duray Gergő főigazgató urak válaszoltak meg.

Az előadások után tekintettük meg a kórházat, amelyben jól eső irigységgel tapasztalhattuk, hogy a szerény finanszírozás mellett is lehet kulturáltan magas színvonalú ellátás, tisztaság és rend. Mindenhol érezhető volt az összetartozás, a jó csapatszellem. (Itt érdemes még betegnek is lenni).

 

A következő meglepetés az ebéd volt a kórházi étteremben, ahol a betegeknek felszolgált étlap szerinti ebéd készült Ambrus György mesterszakács (olimpiai és világbajnok) és segéd csapatának - Dr.Duray Gergő és Dr. Németh László – közreműködésével.

 

062

A tálalás előkészítését, az ebéd hangulatát és „érdekességeit” a következő képeken mutatjuk be:

053

054

055

056

058

059

060

061

065

066

067

068

069

 

Az ebédet követően került sor két új tagunk felvételére is: Szitás Lujza és Dr. Hajnal Judit személyében.

074

075

 

Ebéd után a tanácsterembe visszatérve érdekes elődást hallhatunk vidám, szemléletes formában a kézmosásról, Katona László Molnár László színművészek bemutatásában.

070

071

 

A változatos, magas színvonalú szakmai és kiegészítő program, valamint ebéd után a DOTTÓ OTTÓ-val rövid orosházi városnézést beiktatva tértünk vissza a szállodába, hogy pihenés, fürdés után készüljünk a választékos, finom vacsorára és az esti műsorra, amelynek kiemelkedő programja volt a 13 éves meglepetés énekes: Tabatabai Nejad Flóra és a jó hangulatról gondoskodó: Farkas Judit, aki a talp-alá valót biztosította.

 

072

073

077

078

079

080

081

082

 

Összefoglalva: a két napos programban magas színvonalú szakmai tapasztalatcserében, vidám kulturális programban, pihenésben, gyógyfürdőben volt részünk és nem utolsó sorban megismerkedhettünk egy összeszokott, szinte jó családias szellemű egészségügyi csapattal, ami együttvéve, kellemes, emlékezetes élményt adott mindnyájunk számára.

Köszönjük Dr. Duray Gergő főigazgató klubtársunknak és valamennyi munkatársának.

 
Beszámoló PDF Nyomtatás E-mail
BESZÁMOLÓ

A 2017 08.31.09.03 Székelyföldi szakmai tapasztalatcseréről

Menedzserekhez méltóan pontosan indultunk csütörtökön a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház parkolójából. Útközben – Karcagig –klubtagjaink változatos gyümölcsitalokkal igyekeztek az ébrenlétet és a kezdeti jó hangulatot biztosítani.

Karcagon csatlakoztak hozzánk, Dr Nagy Mihály alelnök úr és néhány klubtagunk, majd egyenesen vezetett az út Nagyváradig. Ahol rövid programban megtekintettük a felújított várat. Ez az a hely, amelyet I. László király temetkezési helyéül választott magának. Itt állt valamikor Nagyvárad bazilikája, amely nem csak I. László, hanem számos királyunk nyughelye is volt. Ezen kívül a vár Európában az egyetlen csillag alakú későközépkori erődítmény. Sajnos nem sok időnk volt a vár megtekintésére, de kis fantáziával el tudtuk képzelni. Kellemes színfolt volt, hogy egy esküvő is volt a várban. (képek itt).

Mivel még messze voltunk a céltól, folytattuk utunkat. Továbbutazás Királyhágóra, ahol gyönyörű kilátás mellett lehetőség volt, rövid pihenésre, nyújtózkodásra, étkezésre, felfrissülésre. A következő pihenőhely a Marosludason a MOL kútnál (kávé, WC), majd az esti órákban érkeztünk Csíkszeredára a Hotel Fenyőbe, ahol ízletes vacsorával vártak bennünket. Az egész napi fáradtságos utazás senkinek nem volt kedve a városban sétálni.

Választékos reggeli után indultunk a csíkszeredai megyei kórházba, ahol a Kórház vezetői kitüntetett szeretettel fogadtak és mutatták be az Intézetet. A szakmai konferenciát (előadások, hozzászólások) az alábbi videón mutatjuk be, amelyet a kórház következő vezetői adtak elő.

intro-play

 

013
006
014

 

A magas színvonalú és mégis hangulatos szakmai programot – amelyet részünkről számos kérdés és beszámoló egészített ki – a tiszteletbeli MEM Klubérem, valamint egy üveg Tocajicum adományozásával köszöntük meg:

-        Dr. Demeter Ferenc Kórház menedzsernek,
-        Dr. Konrád Judit orvos-igazgatónőnek
-        Dr. Tar Gyöngyinek az Egészségügyi Igazgatóság vezetőjének
-        Vizi Mária Melinda ápolási igazgatónak, valamint
-        Dr. Péter Szilárdnak, a Mentőszolgálat menedzserének.

A kórházi konzultáció után megtekintettük a korszerűen és irigylésre méltóan felszerelt és szervezett mentőszolgálatot.

A kórházi és Mentőszolgálati képeket ITT tekintheted meg.

A Kórházból Csíksomlyóra látogattunk, ahol a templom, a barátok feredője meglátogatása után a Szent Jakab Ház éttermében fogyasztottuk székely sajátossággal készített választékos ebédünket. (ITT)

Következő programunk szerint látogattunk el a Csiki Sörgyárba, ahol részletes tájékoztatást kaptunk a Heineken és a Csiki sör közötti konfliktusokról, amelyek viszont látogatásunkra elsimultnak – sőt baráti viszonynak tűntek. A sörgyárban gazdag székely uzsonnával, korlátlan sörfogyasztással, ajándékvásárral és jó hangulatú zenés találkozóval  tették színesebbé a látogatást.(ITT)

A sörgyári látogatás után jól esett a szállodai vacsora és a pihenés, valamint aki nem volt még fáradt, sétát tehetett az esti Csíkszeredán.(ITT)

Reggeli után – fél tízkor -, eredeti terv szerint, szakképzett idegenvezetővel indultunk Székelyföld „bejárásához”. A Madéfalvai emlékművel kezdtünk, majd a Karcfalvi erőd templomot látogattuk meg.

A Madéfalvai emlékmű, annak emlékére épült, hogy Mária Terézia idejében 1764. január 7-én a császári csapatok véres leszámolást rendeztek Székelyföldön, amiért a székelyek fellázadtak az erőszakos toborzások ellen. Hajnali 3 órakor Carato alezredes összesen 1350 katonával és két ágyúval indult a védtelen Madéfalva ellen. A katonaság minden oldalról behatolt a faluba, a menekülőket lelőtték vagy lekaszabolták, a vérfürdő után ráadásul a falut is kirabolták. A halottak száma 200-400 fő körül.

2014 nyarán elkezdték az emlékmű és a rajta lévő turulmadár-szobor restaurálását. Ez utóbbi munkálatot Kolozsi Tibor szobrász, restaurátor végezte. ”A több mint 100 éves, cinklemezből készült turulmadár több világháborús golyónyomot is őriz, sok helyen megnyíltak az összeillesztései, sőt madarak is beleköltöztek.

A Karcfalvi Nagyboldogasszony templom legendák, mendemondák és konkrét leletek számtalan sokaságát tartalmazza. Falba épített ember, Báthory András kelyhe, dögkúthoz vezető alagút, török ruhás Pilátus, kripták, csontvázak és egy régi vár, mind-mind a karcfalvi vártemplomhoz kapcsolódik. A két látnivalót a képeink csak szerényen mutatják be.(ITT)

Kalandos utunk tovább a Hidegségvölgyi Esterna - pásztorfaluba vezetett. A hidegségvölgyi Csángó Panziótól indultunk lovas szekereken (már a felszállások is kalandosak voltak) öreg patinás falvakon keresztül (lásd: fotók). Az Esternába történt felkapaszkodás nem volt problémamentes, sőt egy szerencsés kimenetelű balesetről is beszámolhatunk. Fent a hegyen kedves fogadtatásban, különböző sajtokat, puliszkát és egyéb székely nemzeti ételeket kóstolhattunk. A visszafelé út már szerencsésebb volt és viszonylag jó kedvvel érkeztünk a Deák András által vezetett Csángó „kocsmába”. (Képek ITT)

A Csángó vacsora előtt történelmi sétát tettünk az 1000 éves határhoz, a Gyimesi szoroshoz, a Rákóczi vár romjaihoz. Visszatérve színvonalas műsor, étel-ital, választékos vacsora várta csoportunkat. (Képek ITT)

A kellemes este után már nem vacsoráztunk és reggel indultunk vissza kisebb pihenőkkel az eredeti kiindulási pontra.

Végezetül: itt köszönjük meg valamennyi résztvevő klubtagunk nevében,, Dr. Nagy Mihály alelnökünknek, barátunknak azt a magas színvonalú, széleskörű ismeretekről tanúskodó „idegenvezetést”, amelyben mindenről és mindnyájunkról gondoskodott és köszönjük Neked, hogy ilyen kellemes és tanulságos szakmai, történelmi programban lehetett részünk. (Képek ITT)

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 7